Husk at vaske hænder

Det er vigtigt – men let at glemme – at vaske hænder efter skydningen. Glemmer man at vaske hænder, udsætter man sig selv og de andre skytter for en unødvendig blypåvirkning.

En undersøgelse viser nemlig, at blystøv flyttes rundt, når det sidder på hænderne. Vasker man ikke hænder, tager man blystøvet med ind i opholdslokalet, hvor det kan sætte sig på fx køleskabet, kaffekanden eller madvarerne.

Det bør derfor være en fast rutine at vaske hænder, hver gang man har været på skydebanen. På den måde elimineres påvirkningen af bly til et ufarligt niveau.

Skydebaneforeningen Danmark anbefaler

• at muligheden for at vaske hænder gøres tilgængelig
  • at skytterne husker hinanden på vigtigheden af at vaske hænder

Download plakaten
"Husk at vaske hænder, når du har skudt!"

Dowload 50x70 plakat

Download A3 plakat

Download A4 plakat

Et sundt skydemiljø

Skydebaneforeningen Danmark arbejder for at sikre tidssvarende og tilstrækkelige faciliteter til skydeidræt­ten lokalt og nationalt.

Facilitetsudvikling og større fo­kus på skydemiljøet er afgørende for at fastholde aktive skytter og øge tilgangen til skydeidrætten i Danmark.

Med afsæt i Skydebaneforeningen Danmarks under­søgelse af skydefaciliteterne og skydemiljøet på alle landets 429 indendørs 15 meter skydebaner har vi samlet en række anbefalinger og gode råd om ventila­tionsanlæg, rengøring og den personlige hygiejne i ”Et sundt skydemiljø”.

“Et sundt skydemiljø” forklarer, hvordan enkle, faste ru­tiner kan hjælpe skytteforeninger med at få et sundere skydemiljø.

Brochuren fortæller også, hvordan skytte­foreninger søger om rådgivning, lån og tilskud til fx nye ventilationsanlæg og rengøringsvenlige overflader.

Download "Et sundt skydemiljø"