28-08-2017

Nye skytter prøvede kræfter med skydning

Sensommeren viste sig fra sin pæneste side, da Skydebaneforeningen Danmark tog imod et stort antal gæster til Åbent Hus på Nordeuropas største skydebaneanlæg i Vingsted.

Børn, unge og voksne prøvede fredag eftermiddag kræfter med skydning på Vingsted Skydebaner, hvor erfarne instruktører guidede de nye skytter godt igennem udfordringerne på 25 meter pistolbane, 100 meter jagtbane og løbende gris.

En god oplevelse for hele familien

10-årige Andreas havde fundet vej til skydebanerne i Vingsted sammen med lillesøster Julie på 8 år, mor Mette og far Flemming. Åbent Hus arrangementet var en god oplevelse for hele familien Kjær Buhl fra Vejle.

Foto: Flemming, Mette, Andreas og Julie Kjær Buhl

- Jeg synes, det er sjovt at skyde. Det er også lidt svært. Men det er sejt, at jeg kan se, hvor jeg rammer. Det er første gang, at jeg prøver at skyde, og man føler sig lidt god, når man rammer. Jeg vil gerne prøve at gå til skydning, fortæller Andreas Kjær Buhl, der fik sit flotte resultat skrevet ud, så det kan hænges op hjemme på opslagstavlen.

- Vi synes, det har været spændende at se området. Skydning er en aktivitet, vi kan være sammen om som familie. Det er godt for koncentrationen, og du kobler helt af, når du skyder. Vi kan godt lide at konkurrere lidt, og jeg er bange for, at ungerne har slået mig, så vi er næsten nødt til at prøve det igen, siger Mette Kjær Buhl med et stort smil.

Se alle billeder fra Åbent Hus

Profilerer tre ben

Åbent Hus arrangementet på Vingsted Skydebaner var en del af Trekantområdets Festuge, der arbejder for at synliggøre områdets mange kulturtilbud.

- Vi har valgt at deltage i Trekantområdets Festuge for at vise Nordeuropas største skydebaneanlæg i Vingsted frem for nye potentielle skytter, foreningslivet og erhvervslivet, fortæller Lotte Højmark Tang, der er direktør i Skydebaneforeningen Danmark.

- Samtidigt giver Åbent Hus arrangementet Skydebaneforeningen Danmark mulighed for at profilere og vise sammenhængskraften mellem vores rådgivning, Skyttebutikken og Vingsted Skydebaner. For eksempel er overskuddet fra Skyttebutikken, udlejning af Vingsted Skydebaner og events for virksomheder med til at finansiere vores rådgivning om og tilskud til facilitetsudvikling af skydebaneanlæg i de enkelte skytteforeninger, forklarer Lotte Højmark Tang.

Første skydning på Vingsted Skydebaner

Blandt gæsterne var også 25-årige Kia Nielsen, der havde taget turen fra Nørre Aaby til Vingsted Skydebaner, som hun besøgte for første – men ikke sidste gang.

Foto: Kia Nielsen skyder efter løbende gris

- Jeg gik til skydning som barn, og det er sjovt at skyde igen. Det giver en fed fornemmelse i kroppen, når man mærker rekylet. Der er virkelig knald på. Jeg har aldrig skudt på løbende gris før. Det er svært at ramme, når målet bevæger sig. Men det er en udfordring, jeg gerne vil prøve igen på Vingsted Skydebaner, der er et fedt anlæg, fortæller Kia Nielsen.

Her kan jeg booke bane, når det passer mig

Kaj Nielsen fra Sdr. Omme tog jagttegn sidste år, men siden har det været svært at få passet skydning ind med arbejdet. Det vil oplevelsen på Vingsted Skydebaner ændre på.

Foto: Kaj Nielsen i skarp koncentration på 100 meter jagtbane

- Jeg arbejder om aftenen, så det er svært at få skydning passet ind. Men jeg har fundet ud af, at jeg i Vingsted kan booke en bane, lige når det passer mig. Det vil jeg helt sikkert benytte mig af. Åbent Hus har været en fantastisk oplevelse. Instruktørerne er dygtige og meget afslappede. De har givet mig gode råd på både 100 meter jagtbane, løbende gris og til køb af riffel og sigte. Oplevelsen har givet mig mere blod på tanden, fortæller Kaj Nielsen.

Et væld af muligheder

Vingsted Skydebaner byder på et væld af muligheder for både sportsskytter og jægere, ligesom virksomheder kan holde eksklusive firmaarrangementer eller give vigtige kunder og samarbejdspartnere en oplevelse for livet.

Læs mere om events på Vingsted Skydebaner

Vinder af skydearrangement

Dagen igennem blev der gættet løs på antal patroner i en stor bowle. Vinderen af et skydearrangement for 7 personer annonceres fredag 1. september.

Se vinderen her

Se alle billeder fra Åbent Hus